Kamer van Koophandel en iMMovator werken samen om bedrijven in de creatieve industrie te ondersteunen in hun groeiambities

oktober

ma di wo do vr za zo
1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
10
10
11
11
12
12
13
13
14
14
15
15
16
16
17
17
18
18
19
19
20
20
21
21
22
22
23
23
24
24
25
25
26
26
27
27
28
28
29
29
30
30
31
31
1
2
3
4

De Kamer van Koophandel en iMMovator Cross Media Network zetten hun samenwerking voort. Samen maken zij zich sterk voor de creatieve industrie. Linde Gonggrijp, directeur Regionale Relaties en Dienstverlening van de KvK is tevens toegetreden als lid van het algemeen bestuur van stichting iMMovator.

Lokale Kamers in de regio Gooi en Vechtstreek werkten al langer samen met iMMovator. De Kamer was zelfs een van de ‘founding fathers’ van de stichting die als doel heeft het stimuleren van innovatie in de crossmedia sector. IMMovator heeft een groot netwerk van bedrijven, freelancers en ZZP-ers die in dit veld hun business realiseren en steeds op zoek zijn naar nieuwe business ideeën. Een samenwerking met de nieuwe, landelijke Kamer van Koophandel is hierbij van grote toegevoegde waarde.

In de nieuwe organisatiestructuur van de Kamer van Koophandel ontstaat er één organisatie waar kennis van het MKB cross sectoraal en cross regionaal gestimuleerd en gedeeld wordt. Dit sluit goed aan bij de rol die iMMovator vervult als trekker van het netwerk Media&ICT, onderdeel van ClickNL, het topconsortium voor kennis en innovatie binnen de topsector Creatieve Industrie. Daar heeft iMMovator een belangrijke rol bij het aanjagen van crossovers vanuit de Creatieve Industrie naar de Energie en Zorg sector.

Bob Verburg, voorzitter van iMMovator: “Ik ben zeer verheugd de samenwerking met de Kamer van Koophandel te kunnen voortzetten en intensiveren. Waar iMMovator zich vooral richt op kennisverspreiding aan een groot aantal bedrijven richt de KvK zich meer op het versterken van ondernemerskansen. De kennis van de adviseurs van de KvK is van grote waarde voor iMMovator om haar activiteiten op af te stemmen en om concrete vervolgacties, bijvoorbeeld na aanleiding van onze evenementen uit te werken en tot een succes te maken”.

Linde Gonggrijp is net begonnen als Directeur Regionale Relaties en Dienstverlening bij de KvK. Daarvoor was zij onder meer directeur van FNV Zelfstandigen. Haar roots liggen in de media-industrie en daarmee is ze een belangrijke toevoeging voor het iMMovator bestuur waar zij vanaf 1 juni als algemeen bestuurslid is toegetreden. “De combinatie tussen de Kamer van Koophandel en iMMovator is in het verleden al zeer belangrijk gebleken voor beide organisaties en voor ondernemers in de creatieve industrie. We zijn verheugd dat we deze samenwerking  voortzetten. Zo  verwachten we intensiever samen te werken bij het topsectorenbeleid van de Creatieve Industrie en het organiseren van crossovers tussen verschillende sectoren. Op deze manier dragen we bij aan innovaties en samenwerking in de sector”.