De Week van Ton - Vrijdag

oktober

ma di wo do vr za zo
1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
10
10
11
11
12
12
13
13
14
14
15
15
16
16
17
17
18
18
19
19
20
20
21
21
22
22
23
23
24
24
25
25
26
26
27
27
28
28
29
29
30
30
31
31
1
2
3
4

Vandaag is het een drukke boel bij iMMovator. Het team van de Media Future Week is knetterhard aan het werk om in de week van 20–23 april met 120 toptalent studenten te werken aan het thema Designing for Society.

De MFW is voor ons een waar feest. De studenten gaan echt tot op het bot en worden maximaal uitgedaagd het beste van zichzelf te laten zien. Als je daar rondloopt, voel je de energie en er komen ook altijd prachtige voorbeelden uit. Het sterkste voorbeeld van vorig jaar heeft Hans Bouwknegt (nu Dasym Investment Strategies) geïnspireerd om zijn data company op te zetten. We hebben bij voorkeur cases uit het bedrijfsleven en op dit moment is het nog mogelijk casepartner te worden.

Het programma van de MFW is altijd zeer inspirerend met mooie sprekers. Net als voorgaande jaren is het mogelijk voor mediaprofessionals, jullie dus, om de lezingen bij te wonen. Een doelstelling van de MFW is de markt en de opleidingen dichter bij elkaar te brengen. Voor elke lezing worden zo’n 30 plekken vrijgehouden, dus als je een sessie wil bijwonen, meld je dan.

Door de relatie met het bedrijfsleven is ook het idee ontstaan om een MFW te organiseren voor de bedrijven. Hoe dat er precies moet uitzien, weten we niet. Sommige bedrijven zijn op zoek naar een inhouse variant. Anderen vinden het juist leuk als het een ‘reizend circus’ wordt langs meerdere bedrijven zodat we ook van elkaar kunnen leren. Voor ons is het leuk en ook verrassend om in deze rol terecht te komen.

Een soortgelijk vraagstuk ontstond in het rondje dat we langs Sanoma, KPN TV, RTL en diverse andere bedrijven maakten. Iedereen wil steeds meer data die wordt verzameld over het gebruik door consumenten inzetten als grondstof voor nieuwe diensten: Big data. Maar daar heb je wel specifiek talent voor nodig. Een ‘standaard’ data scientist voldoet niet, maar een mediaspecifieke data scientist bestaat niet.
Ik ben nu aan het onderzoeken of een data scientist opleiding die recent is ontwikkeld voor de medische sector waar veel gewerkt wordt met imaging als analyse- en diagnosehulpmiddel, omgebouwd zou kunnen worden naar een mediaspecifieke data scientist opleiding voor onze industrie. We gaan nu onderzoeken welke partnerships we daarvoor nodig hebben en wat zoiets dan gaat kosten. Dat zal de lakmoesproef worden of we de ontwikkeling kunnen doorzetten.

Wat ik zelf leuk vind aan al deze trajecten, is dat je veel meer bereidheid ervaart in de industrie om als concurrenten samen te werken. IMMovator heeft veel ervaring met projecten waarbij veel verschillende, en soms ook concurrerende partijen samenwerken. Maandag schreef ik al over Growing Games en ook het HBBTV platform kwam deze week kort langs. Voor ons ligt hier een mooie uitdaging en die gaan we graag aan.

Dank aan Broadcast Magazine voor het weekje ruimte, dank ook aan jullie voor de moeite dit te lezen! Groet,

Ton van Mil
Directeur iMMovator