BNN-VARA en NHTV treden toe als strategisch partners Hilversum Media Campus

oktober

ma di wo do vr za zo
1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
10
10
11
11
12
12
13
13
14
14
15
15
16
16
17
17
18
18
19
19
20
20
21
21
22
22
23
23
24
24
25
25
26
26
27
27
28
28
29
29
30
30
31
31
1
2
3
4

BNN-VARA en NHTV Breda zijn toegetreden als strategisch partner van Hilversum Media Campus. Samen maken zij zich sterk voor een leven lang leren in de mediasector. Hilversum Media Campus heeft de ambitie om opleidingen en bedrijfsleven dichterbij elkaar te brengen om zo samen de Nederlandse media-industrie blijvend te versterken.

Hilversum Media Campus is een initiatief van bedrijven, opleidingen en overheden. Gemeente Hilversum, Beeld en Geluid, iMMovator, RTL Nederland, United, ROC van Amsterdam, HKU en Media Park vormen samen de stuurgroep. Naast deze partners van het eerste uur, die bekend maakten zich weer voor een jaar aan Hilversum Media Campus te verbinden, treden ook BNN-VARA en NHTV Breda toe tot de strategische partners van HMC. Dinsdag 12 juli beklonken de partners hun samenwerking tijdens een netwerk BBQ en kijken uit naar een vruchtbare toekomst. HMC verwacht haar partnernetwerk dit jaar verder uit te breiden.

Partners HMC

De partners van HMC. V.l.n.r. René Delwel (United), Frank Visser (iMMovator), Hans Lodders (HMC), Daphne Heeroma (NHTV), Marcel Berghuis (RTL), Désirée Majoor (HKU), Mark Achterberg (Media Park Beheer), Wimar Jaeger (Gemeente Hilversum), Marc Adriani (BNN-VARA), Jan Muller (Beeld en Geluid) en Jeroen Ankersmit (ROC van Amsterdam/ MBO College Hilversum).

Samen inzetten voor een sterke sector

De media-industrie kent een grote dynamiek en daardoor stellen bedrijven steeds meer eisen aan hun werknemers. De ambitie van Hilversum Media Campus is om opleidingen en bedrijfsleven beter met elkaar te verbinden en een platform te creëren voor een leven lang leren in de media. HMC kijkt hoe het opleidingsaanbod passend en actueel blijft, biedt een springplank voor studenten en professionals om zich te blijven ontwikkelen en organiseert innovatieprojecten waarbinnen verschillende partijen samenwerken en hun kennis kunnen blijven ontwikkelen rondom bijvoorbeeld de allernieuwste technologieën.

BNN-VARA is een omroep met een sterke focus op de ontwikkeling van talent. Binnen de BNN-VARA Academy (voorheen BNN University) krijgt nieuw talent de kans zich te ontwikkelen tot mediaprofessionals door zo veel mogelijk ervaring op te doen en masterclasses en workshops te volgen over relevante onderwerpen. Marc Adriani, zakelijk directeur BNN-VARA: Onze jarenlange focus op talent sluit goed aan bij de ambitie van Hilversum Media Campus. De recente Talent Day van de BNN-VARA Academy is daar weer een voorbeeld van. Het is dus logisch dat we met HMC samenwerken om jonge professionals een springplak te bieden voor een succesvolle carrière in de media-industrie of om professionals die al wel werkzaam zijn in de industrie via masterclasses bij te praten over nieuwe ontwikkelingen.”

NHTV Breda is een middelgrote, niet-particuliere instelling voor internationaal hoger onderwijs met hbo-bacheloropleidingen op het gebied van Games & Media, Hotel & Facility, Built Environment, Logistiek, Toerisme en Vrije tijd. Daarnaast biedt NHTV de ‘Master in Media Innovation aan’, een uniek eenjarig executive masterprogramma. Daphne Heeroma, academiedirecteur van de Academy for Digital Entertainment: “Door actief in Hilversum Media Campus te opereren kan NHTV snel inspringen op de behoeftes van de media-industrie en die door vertalen naar passend onderwijsaanbod. Daarmee verstevigen we de relatie met de industrie en bieden we onze reguliere studenten én executive masterstudenten een aantrekkelijk toekomstperspectief.”

Jan Muller, CEO Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en voorzitter van de stuurgroep van Hilversum Media Campus, is erg te spreken over het toetreden van NHTV en BNN-VARA als strategisch partners. “Voor HMC is de samenwerking met NHTV en BNN-VARA zeer waardevol. NHTV is een vooruitstrevende onderwijsinstelling en heeft met de executive Master in Media Innovation een uniek programma in de markt gezet. Het ontwikkelen van nieuwe kennis over innovatie en nieuwe businessconcepten is erg belangrijk voor onze sector. BNN-VARA staat bekend om de manier waarop zij jong talent kansen bieden in hun organisatie. Door samen op te trekken kunnen we talent nog beter klaarstomen voor onze dynamische industrie.”

HMC, BNNVARA NHTV

V.l.n.r. Marc Adriani (zakelijk directeur BNN-VARA), Hans Lodders (Programma Manager HMC), Daphne Heeroma (academiedirecteur van de Academy for Digital Entertainment NHTV), Jan Muller (CEO Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en stuurgroep voorzitter HMC) en Wimar Jaeger (Wethouder Media Gemeente Hilversum).